top of page

9.12.2023 Mikulášské závody dvojic v Těšanech

Aktualizováno: 3. 4.

Přípravka

V kategorii nejmenších dětí nastoupily 2 dvojice:

Maxim Kosek a Marek Mejtský

Matyáš Hrdlička a Zuzka Bartáková

Na ně čekala lehčí překážková dráha, zdravověda (zafixování horní končetiny včetně přesunu pacienta a resuscitace na cvičné figuríně), topografie (4 značky přiřadit k obrázkům), trojúhelník hoření a museli zvládnout 2 uzly – plochou spojku a lodní uzel.

Děti se statečně popraly se všemi úkoly a především perfektně zaběhly překážkovou dráhu a zaslouženě tak dosáhly těch nejlepších výsledků:

Matyáš a Zuzka – 2. místo

Maxim a Marek – celou kategorii přípravka vyhráli na 1. místě!









Mladší žáci

V kategorii mladších žáků bojovalo o medaile celkem 35 dvojic. SDH Nesvačilka nakonec kvůli nemoci reprezentovaly pouze 3 dvojice místo původních 4, a to:

Katka Kosková a Honza Koblížek

Verča Hrouzková a Míša Černá

Sabča Klusáková a Terka Životská

I oni museli proběhnout překážkovou dráhou, která již byla náročnější. Dále je čekaly disciplíny jako zdravověda (také zafixování horní končetiny včetně přesunu pacienta a resuscitace), topografie (6 značek) včetně orientace v přírodě (buzola) a trojúhelník hoření. Na stanovišti uzlování museli bezchybně a co nejrychleji předvést 4 uzly (plochou spojku, tesařský, lodní a dvojitý osmičkový). Oproti přípravce je čekala navíc střelba ze vzduchovky, každý závodník musel sestřelit 3 špalíky.

Zde nás potrápila střelba, ale ostatní disciplíny zvládly děti v krásných časech, a tak se i naši mladší žáci mohli radovat z krásných výsledků:

Katka a Honza – 22. místo

Sabča a Terka – 6. místo

Verča a Míša - 3. místo a krásná bronzová medaile!





Starší žáci

V kategorii starší žáci nastoupilo celkem 25 dvojic, za SDH Nesvačilka 2 dvojice:

Tomáš a Lukáš Fialovi

Dianka Klusáková a Zuzka Životská

Na ně čekala nejtěžší překážková dráha (včetně úvazu na proudnici), šplh na laně a dále stejné disciplíny jako mladší žáky. Na stanovišti topografie museli správně přiřadit 10 značek a určit vylosovaný azimut. I oni zabojovali a dosáhli na krásné umístění:

Tomáš a Lukáš - 17. místo

Dianka a Zuzka – 8. místo




Dorost

Na dorostence čekal speciální závod - orientační běh v Těšanech a blízkém okolí. Za náš sbor nastoupil Aleš Fiala. Ten se musel poprat s trasou 8 km plnou logických hádanek a úkolů, navíc ve sněhu a mrazu. Všichni dorostenci tento náročný závod zvládli i přes mírné bloudění, a zaslouženě tak obdrželi medaili.





Po sečtení všech výsledků již následovalo slavnostní vyhlášení a došel i Mikuláš, který všechny zúčastněné děti obdaroval balíčkem s ovocem a sladkostmi.




Lucie Kotasová

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page