top of page

11.1.2024 Exkurze HZS a ZZS Bučovice

Ve čtvrtek 11. 1. 2024 si naši vedoucí připravili pro mladší a starší žáky a dorost zajímavý program – exkurzi na HZS a ZZS v Bučovicích.

Nejdříve nás čekala návštěva profesionálního hasičského sboru. Děti si prohlédly všechna zásahová vozidla i jejich vybavení. Mohly si tak zároveň oživit svoje znalosti ze získaných odznaků odbornosti nebo závodů ZHVB.







Po projití zázemí si profesionálové včetně našeho vedoucího Kuby Klimeše na naše mladé hasiče přichystali speciální úkol - projít vytyčenou trať v zaslepené masce. Cílem bylo vyzkoušet si, v jaké situaci se ocitají hasiči při požáru a v uzavřeném prostoru plném kouře, a najít “zraněnou osobu”.  




Poté si děti mohly prohlédnout zásahový batoh hasičů. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací a děti si mohly některé nástroje i vyzkoušet.




Pak jsme se přesunuli na vedlejší Zdravotní záchrannou službu. Zde nás přivítala paní doktorka a zdravotníci, kteří nám také ochotně předvedli zásahová vozidla. Jak RV (lékařský výjezdový vůz pro rychlý přesun k pacientovi), tak RZP (sanitku). Mohli jsme si vyzkoušet například zafixování končetin i krční páteře nebo převoz pacienta v sedě po schodech.




Lucie Kotasová

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page